Bevorderen van een growth mindset

Bevorderen van een growth mindset

Opvoeden is niet alleen een kwestie van ervoor zorgen dat uw kind(eren) goede cijfers halen of zich goed gedragen. Het gaat ook om het helpen een beeld te krijgen van hun kijk op de wereld en inzicht te geven in hun eigen capaciteiten. Een belangrijk onderdeel van deze mentale ontwikkeling is het begrijpen van de begrippen “growth mindset” (groeimindset) en fixed “mindset ( vaste mindset).

Lees meer
Fascinerende werking van het brein

Fascinerende werking van het brein

In onze wereld zijn er verscheidende uitingen van hoe we ons kunnen gedragen. We vertonen gedrag dat zowel positief als negatief geuit kan worden. Wanneer dit een enkele keer gebeurt, is dit niet zorgelijk. Op het moment dat een kind dit negatieve gedrag vaak vertoont en er zelf last of de omgeving heeft er last van, is dit een mogelijke aanleiding om dit bespreekbaar te maken met een kindercoach.

Lees meer
Het verbeteren van executieve vaardigheden

Het verbeteren van executieve vaardigheden

Als ouder begrijpt u als geen ander hoe belangrijk het is dat uw kind(eren) zich goed kunnen concentreren, plannen, organiseren en impulsen kunnen beheersen. Deze vaardigheden vallen onder het domein van ‘executieve functies’, wat cruciaal is voor succes op school en in het dagelijks leven.
Kinderen in de leeftijd van 9-18 jaar bevinden zich in een cruciale fase…

Lees meer
Positieve invloed van executieve functies

Positieve invloed van executieve functies

Als ouder, van een kind tussen de 9 en 18 jaar, bent u vast wel bekend met de ups en downs van het opvoeden in de tienerjaren. U ziet uw kind groeien, zowel fysiek als emotioneel, en u merkt hoe ze steeds meer verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leven. Heeft u ooit gehoord van ‘executieve functies’ en hoe ze van invloed zijn op het gedrag en de prestaties van uw kind?

Lees meer

Mi Sueno Kindercoaching

Bezoekadres:
Molslaan 121
2611 RK Delft

E-mail: info@misuenokindercoaching.nl
Mobiel: 0630241168
KVK-nummer: 90923928
BTW-nummer: NL004855970B81

 

Copyright © 2023 Mi Sueno Kindercoaching